WELCOME HOME- Projecte Europa

21 de febr. 2017, 4:20 publicada per miriam Bosca Martinez


A l’escola Mare de Déu de l’Olivar II continuem treballant Projectes Europeus amb el centre Europaschule en Herzogenrath, Alemanya. Durant els cursos 2014-2015 i 2015-2016 ja treballàrem un projecte sobre la inclusió de les persones amb discapacitat a través de la creació i representació d’obres teatrals. Aquest curs hem començat un projecte amb alumnes de 3r d’ESO anomenat WELCOME HOME!, que va dirigit a la conscienciació i la implicació dels nostres alumnes en la problemàtica dels immigrants i refugiats i les necessitats que troben quan arriben a un lloc nou. Enguany també tenim en marxa un Projecte Erasmus+ KA1 de mobilitat de professorat amb el mateix centre.

Aquest Projecte Europeu començà el darrer 8 de febrer i fins el 15 de febrer del 2017 deu alumnes de 3r d’ESO van rebre els seus companys alemanys per tal de conviure amb ells en família. A la nostra escola, alumnes espanyols i alemanys van treballar conjuntament al voltant de les necessitats que l’alumnat nouvingut i les seues famílies tenen quan arriben a una escola i una població nova. A més, van preparar una bateria de preguntes que utilitzaran quan entrevisten alumnat immigrant o refugiats i les seues famílies, per tal de conèixer les seues necessitats i la seua situació més de prop. Estem planificant visitar diferents centres d’acollida i associacions que ajuden a aquestes persones en Alaquàs i altres poblacions dels voltants.

Durant aquesta setmana també van visitar l’Ajuntament, la nostra Parròquia i el Castell d’Alaquàs, així com el Teatre Romà i Castell de Sagunt, o el centre històric de València i la platja de la Malva-rosa. Els alumnes van passar el cap de setmana amb les seues famílies d’acollida i ho van passar molt bé! L’últim dia, gaudirem d’una de les activitats que més els agrada, una volta en bici pel llit del riu Túria amb els 25 estudiants i els 5 professors, partint del carrer de la Mar fins la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’única parada va ser al Parc del Gúlliver, on gaudirem com a xiquets!

Des de la nostra escola apostem per aquest tipus d’experiències tan enriquidores que possibiliten que els nostres alumnes no només aprenguen Anglés o treballen els continguts i valors propis de cada projecte europeu, sinó que també puguen conèixer un país i una cultura diferent a la seua. En setembre del 2017 els tornarem la visita i continuarem treballant el projecte al seu centre. De segur que molts dels alumnes han establert uns llaços amb els seus companys i famílies alemanyes que potser perduren per sempre.

Eramus+ 2017 pictures


Comments