Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

10 de febr. 2019, 12:56 publicada per miriam Bosca Martinez


Dins de les activitats que s’organitzen al voltant d’aquest dia, el centre Mare de Déu de l’Olivar II  participarà en dues activitats.

La primera, el dilluns 11 de febrer, la faran tres alumnes de 4t de l’assignatura de Cultura científica.  Es tracta d’una “masterclass” al IFIC (Institut de Física Corpuscular) de la Universitat de València. Aquest és un centre d’investigació dedicat a la investigació en Física Nuclear, de Partícules i d’ Astropartícules i a les seues aplicacions.

Les tres alumnes seleccionades participaran en una jornada completa en el mateix institut on aprendran conceptes relacionats amb la física de partícules i als acceleradors de partícules, el projecte ATLAS. Faran una activitat pràctica en els ordinadors de les facultats de Física i Matemàtiques del campus de Burjassot i acabaran amb una videoconferència amb el CERN i altres instituts per a discutir els resultats.


La segona activitat, dimarts 12 de febrer, és una xerrada per als alumnes de Cultura científica i TIC’s de 4t d’ESO per part d'Encarna Segarra, catedràtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València.

El títol és “Aprenentatge automàtic aplicat al processament de textos en xarxes socials i notícies”, i gaudiran d'una breu explicació de les línies d’investigació del seu grup relacionades amb el “machine learning” i les seues aplicacions.

Comments