Projectes‎ > ‎

Intercanvi França

        Des de fa dos anys, la nostra escola organitza un intercanvi anual amb un institut francès. Durant una setmana, els nostres alumnes acollen un grup d'alumnes francesos a Alaquàs i després són ells els acollits a la ciutat dels seus corresponents. Aquest projecte té com objectius principals millorar els coneixements dels alumnes de la llengua francesa mitjançant la pràctica de l'idioma i afavorir i fomentar l'interès per l'aprenentatge de la

cultura dels nostres veïns. 

    Els alumnes aconsegueixen fer augmentar el seu nivell de francès, però també s'enriqueixen a nivell personal, perquè viuen experiències molt interessants tant a la seua ciutat com també fora del seu país. I aquestes vivències formen part ja per sempre del seu bagatge cultural. Els alumnes viuen aquest projecte amb il·lusió i s'interessen per millorar el seu francès per tal de poder aprofitar al màxim aquesta oportunitat d'aprendre i de relacionar-se amb joves d'altra nacionalitat. Conscients de què hauran de conviure en una societat amb altres costums i horaris diferents als seus, els alumnes coneixen altres maneres d'interpretar la realitat educativa i aprenen noves tècniques didàctiques que podran aprofitar al llarg del seu aprenentatge cultural i personal.         

        Aquest curs hem compartit aquesta experiència per segon any consecutiu amb l'institut Arsonval de Brive la Gaillarde. Aquest poble té uns 50.000 habitants i està situat al sud de França, en el departament de Corrèze, a la regió de Limoges. 

França 2014